Plussa-raha

Aina kun olet kerännyt 1 000 Plussa-pistettä, saat käyttöösi 5 € Plussa-rahaa. Plussa-rahan voit käyttää alennuksena ostoistasi K-ryhmän kaupoissa.

Tällä sivulla

Plussa-rahalla alennusta

Voit käyttää ansaitsemasi Plussa-rahan alennuksena ostojesi loppusummasta lähes kaikissa K-ryhmän kaupoissa.

Kuukausittain kertyvä Plussa-raha on voimassa 13 kuukautta. Käytössäsi olevan Plussa-rahan määrän ja viimeiset käyttöpäivät näet kirjautumalla Plussa-tilillesi.

Näin käytät Plussa-rahaa kaupan maksupäätteellä

Plussa-tilille kertynyt Plussa-raha näkyy kaupan maksupäätteellä. Toimi näin maksaessa ostoksesi:

 • Käytä Plussa-korttiasi maksupäätteessä, jolloin pääte näyttää paljonko sinulla on Plussa-rahaa käytössäsi.
 • Kun maksupäätteen ruudulla kysytään haluatko käyttää Plussa-rahaa, vastaa valitsemalla painikkeista KYLLÄ tai EN:
  • KYLLÄ = Käytän Plussa-rahan tämän ostoksen summan alennuksena
  • EN = En käytä Plussa-rahaa nyt, vaan pidän sen tallessa myöhempää käyttöä varten
 • Maksa jäljelle jäävä loppusumma haluamallasi tavalla.

Jos Plussa-rahaa jää maksamisen jälkeen jäljelle, se jää tilillesi seuraavia ostoksiasi varten.

Valtuuta rinnakkaiskorttilaiset käyttämään Plussa-rahaa

Plussa-talouden pääkortinhaltija voi valtuuttaa talouden rinnakkaiskortinhaltijat käyttämään Plussa-rahaa tehdessään ostoksia. Ilman valtuutusta rinnakkaiskortinhaltija ei näe talouden Plussa-rahasaldoa eikä voi sitä käyttää.

Pääkortinhaltija voi tehdä valtuutuksen Plussa-tilillään tai ottamalla yhteyttä K-Plussan asiakaspalveluun.

Kerää ja käytä Plussa-rahaa rinnakkaisjäsenten kanssa kimpassa

Seuraa Plussa-ostojasi

Voit seurata Plussa-ostojasi sekä Plussa-rahan kertymistä seuraavista paikoista:

Plussa-tili

 • Kirjaudu sisään K-Tunnuksellasi. Jos sinulla ei ole vielä K-Tunnusta, luo sellainen täällä.
 • Seuraa kuukausitasolla Plussa-ostojasi sekä niistä kertyviä Plussa-pisteitä ja Plussa-rahaa Plussat-näkymässä.
 • Tilaa maksuttomat, käteisominaisuudella varustetut rinnakkaiskortit perheenjäsenille.
 • Valtuuta rinnakkaiskorttilaiset käyttämään talouden Plussa-rahaa.
 • Aloita Plussa-rahan lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen.
 • Tilaa Plussa-tarjouskirje, joka tuo ajankohtaiset edut suoraan sähköpostiisi.

Plussa-tiliote

 • Saat Plussa-tiliotteen kuukausittain omissa tiedoissasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
 • Tiliotteelta näet kertyneen Plussa-rahan ja Plussa-säästöt euroina sekä edelliseltä kuukaudelta että yhteenvetona viimeisen 12 kuukauden ajalta.
 • Tiliotteelta näet myös hyväntekeväisyyteen lahjoittamasi Plussa-rahan määrän.

Kaupan maksupääte

 • Näet Plussa-tilisi saldon käyttämällä Plussa-korttiasi kaupan maksupäätteellä.
 • Talouden rahasaldon näkevät pääkortinhaltija sekä hänen valtuuttamansa rinnakkaiskortinhaltijat.

K-Ruoka-sovellus

Lahjoita Plussa-raha hyväntekeväisyyteen

Voit lahjoittaa ansaitsemasi Plussa-rahan hyväntekeväisyyteen, jolloin kuukausittain kertyvä Plussa-raha ei tule käyttöösi maksupäätteelle, vaan siirretään lahjoitettavaksi valitsemallesi hyväntekeväisyyskohteelle.

Valitset itse lahjoitettavan summan. Jos et valitse yhtä kohdetta, lahjoittamasi euromäärä jaetaan tasan kaikille K-Plussan hyväntekeväisyyskohteille. Lahjoitetut varat jaetaan kuukausittain.

Aloita lahjoittaminen kirjautumalla Plussa-tilillesi.

K-Plussan hyväntekeväisyyskohteet:

Kirkon ulkomaanapu – Tekoja ihmisarvon puolesta

Kirkon Ulkomaanapu tekee työtä köyhyyden vähentämiseksi yli 30 maassa, siellä missä hätä on suurin. Autamme kaikkein köyhimpiä ihmisiä, uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tavoitteenamme on pysyvä muutos, joka syntyy yhteistyössä paikallisten ihmisten kanssa. Lahjoittamalla Plussa-rahaasi tuet kehitysmaiden köyhimpiä ihmisiä ulos köyhyyden kierteestä.

Kirkon Ulkomaanapu >

Kehitysvammaliitto

Kehitysvammaliitto edistää kehitysvammaisten ja muiden oppimisessa, ymmärtämisessä ja kommunikoinnissa tukea tarvitsevien ihmisten tasa-arvoa ja osallistumista yhteiskunnassa, kehittää palveluja sekä edistää alan tutkimusta.

Kehitysvammaliitto on yhteiskunnallinen vaikuttaja, tieto-taitokeskus ja yhteistyöfoorumi. Toimimme monipuolisesti yhteistyössä vammaisten henkilöiden ja heidän läheistensä, alan työntekijöiden, palveluntuottajien, järjestöjen, yritysten ja viranomaisten kanssa. Lahjoittamalla Plussa-rahaa tuet näitä toimintoja.

Kehitysvammaliitto >

UNICEF – Maailman johtava lapsijärjestö

UNICEF puolustaa jokaisen lapsen oikeutta terveyteen, koulutukseen, tasa-arvoon ja turvaan. Edelleen yli 100 miljoonaa lasta jää vaille koulutusta. Mikään yhteiskunta ei toimi, elleivät sen kansalaiset osaa lukea ja kirjoittaa. Koulutus on tehokkain tapa vahvistaa lasten taloudellista ja sosiaalista asemaa. Lahjoittamalla Plussa-rahaa tuet näitä toimintoja.

UNICEF >

WWF – Maailman vaikuttavin ympäristöjärjestö

WWF:n tavoitteena on pysäyttää luonnon köyhtyminen ja rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. Suojelemme luontoa ja ratkaisemme maapallon vakavimpia ympäristöongelmia innostamalla ihmiset mukaan muutokseen ympäristömme ja hyvinvointimme puolesta. Lahjoittamalla olet mukana pelastamassa maailman ainutlaatuisimpia luontokokonaisuuksia.

WWF >

Suomen Sotaveteraaniliitto – Anna sotaveteraaneille aikaa, kun vielä on aikaa

Suomen Sotaveteraaniliitto käyttää lahjoitetun Plussa-rahan lyhentämättömänä vähävaraisten sotaveteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä tukemiseen. Sotaveteraaniliiton toimintaa voit tukea myös ostamalla verkkokaupasta kannatustuotteen tai liittymällä kannattajajäseneksi.

Suomen Sotaveteraaniliitto >

Syöpäjärjestöt tuo enemmän synttäreitä suomalaisille

Syöpäjärjestöissä tehdään työtä sen eteen, että suomalaiset saisivat reilusti lisää syntymäpäiviä. Tämän työn ansiosta Suomessa saadaan joka vuosi 18 000 uutta syntymäpäivää juhlittavaksi. Sinä voit tehdä useammat syntymäpäivät mahdollisiksi lahjoittamalla Plussa-rahasi Syöpäjärjestöjen potilastyön hyväksi.

Syöpäjärjestöt >

Mitä tapahtuu edesmenneen jäsenen Plussa-rahalle?

Asiakkaan ja Keskon välinen Plussa-sopimus on henkilökohtainen (K-Plussa-säännöt 2.1.), joten Plussa-jäsenen menehtyessä sopimus oikeuksineen ja velvollisuuksineen päättyy automaattisesti. Jos kyse on pääkortinhaltijasta ja taloudessa on rinnakkaiskortteja, ne eivät tämän jälkeen kerrytä Plussa-pisteitä eikä niillä saa Plussa-etuja.

Plussa-raha on K-Plussan sääntöjen mukaisesti alennusoikeus K-ryhmän kaupoista tehtyihin ostoihin. Plussa-raha ei kuulu kuolinpesän varoihin tai perintöverotuksen piiriin, koska alennusoikeutta ei voi nostaa rahana Plussa-tililtä.

Halutessaan edesmenneen jäsenen rinnakkaiskorttilaiset saavat maksutta oman Plussa-jäsenyyden. Jäsenhakemuksen voi täyttää täällä.

Jos sinulla on käytössäsi Plussa-ominaisuudella varustettu pankkikortti, voit jatkaa sen käyttöä normaalisti. Ilmoitathan kuitenkin K-Plussan asiakaspalveluun, kun olet hankkinut uuden oman Plussa-jäsenyyden. Näin edesmenneeseen Plussa-jäsenen talouteen liitetyt kortit voidaan siirtää uuteen Plussa-jäsenyyteesi.